01. Header

WebP

Wanneer je deze functie inschakelt zet je al je afbeeldingen om in WebP afbeeldingen. Lees hier verder waarom dat belangrijk is en hoe je het kunt inschakelen.

Speciaal voor gebruikers van onze thema’s hebben we een speciale kortingsactie zodat ook jij gebruik kunt maken van WebP.

Tot 10.000 artikelen: van €29.95 voor €19.95 per maand
– Elke extra batch van 5000 artikelen: van €10 voor €7.50 per maand

Bovenstaande aantallen betreffen dus “producten” en niet losse afbeeldingen. Simpel reken voorbeeld: je hebt 15000 producten dan betaal je geen €39.95 per maand maar €27.45 per maand. Het maakt niet uit of je producten 1 of 10 afbeeldingen hebben.

Via dit formulier vraag je de functie aan voor je thema

Upload in deze sectie je logo. 

We adviseren om een SVG logo te gebruiken omdat deze vele malen scherper en mooier is dan een ander bestandsformaat. 

Voor de afmetingen bekijk je deze pagina

SVG logo: 

Upload je logo in Tools > Bestanden kopieer vervolgens de link en plak die in Logo SVG.

Je kunt dezelfde link ook plakken in Mobile logo svg echter kun je een apart logo maken voor je mobiele webshop. 

Logo dimensions: Kies hier welke stijl logo je wilt. Vierkant of rechthoekig. De afmetingen staan er bij maar je kunt ook hier kijken.Logo background

– Logo background: Kies hier of je een achtergrondkleur wil toevoegen aan je logo. Zo ja kies dan bij de volgende setting de kleur.

– Logo background color: Kies hier de achtergrondkleur van je logo. Mocht je logo al een kleur hebben dan schakel je de optie Logo background uit. 

Logo padding: Stel hier in hoeveel ruimte je wilt om je logo heen. Daarmee bedoelen we het paarse gedeelte in onderstaande afbeelding

Favicon: Dit is het kleine logo in je browser, gebruik een vierkante afbeelding.


Stel hier je je Unique Selling Points (USP’s) in. Dit zijn de punten die je shop onderscheiden van andere shops.

Deze worden op meerdere plekken in je shop weergegeven. Zoals in de topbar, footer, productpagina’s en de checkout. Zorg dus dat je onderscheidende en korte teksten gebruikt. Zo werkt gratis verzending minder goed als altijd gratis verzending.

Om bepaalde tekst in je USP dikgedrukt te maken doe je het volgende:
Plaat de tekst die je dikgedrukt wilt maken tussen <b></b> tags.
Dus
<b>Altijd gratis</b> verzending.


Notification bar

Met deze balk kun je belangrijke berichten direct tonen aan je klanten. Bijvoorbeeld belangrijke verzend updates of speciale acties met een kortingscode.

  • Activate notification bar: Schakel de notificatie bar in of uit.
  • Notification bar visibility: Hier stel je in of de notificatie bar altijd zichtbaar moet zijn door de gehele webshop, of dat de notificatie bar gesloten kan worden.
  • Notification bar code: Hier kun je een kortingscode invullen.

Stel hier de achtergrondkleur end e tekst kleur voor de header in. Dit is het gedeelte waar je logo in wordt weergegeven.

  • Header button hover color: Dit is de kleur voor de buttons wanneer je daar met je muis overheen gaat. Tevens is dit de kleur voor de “alle categorieën” button.

Deze sectie betreft je navigatie, deze is dus zeer belangrijk. Aangezien je meerdere opties hebt hoe je de navigatie wil;t instellen hebben we de instellingen onderverdeeld in [general], [vertical] en [horizontal]. General zijn de algemene instellingen. De rest correspondeert met de navigatie optie die je hebt gekozen.

  • [General] Navigation setup: Kies hier waar je de navigatie wilt tonen.
Naast hero afbeelding
Onder het logo
  • [General] Menu style: Kies hier wat voor soort menu je wilt. Een mega menu of een simpel uitklap menu.
Uitklap menu
Mega menu
  • Mega menu last column content: Hier stel je in wat je wilt tonen onderin je mega menu.
De merken in deze categorie
De eerste 2 producten in de categorie

1) Wanneer je kiest voor “producten”, dan neemt het thema de 2 eerste producten uit de categorie. Verder krijg je als titel datgene waarop de categorie gesorteerd wordt. In bovenstaand geval dus “Meest bekeken”.

2) De optie “producten” werkt alleen wanneer de categorie een “product overzicht” categorie is. Dus niet wanneer het een “catalogus” of “tekst pagina” is. Zodra het thema detecteert dat er geen producten aanwezig zijn wordt de balk verborgen.

Mobile navigation

Kies hier aan welke kant van de header je de navigatie knop wilt tonen. Aan de rechterkant is handiger om te navigeren voor rechtshandige mensen. De linkerkant is de standaard locatie voor de knop.

Linkerkant
Rechterkant

Custom navigatie maken in horizontale balk

Het is mogelijk om in de horizontale navigatie balk je eigen linkjes toe te voegen buiten de standaard linkjes om. Dat werkt hetzelfde als het toe voegen van extra linkjes in de footer.

“Theme presets” is een dropdown en “Theme documentatie” een standaard link

Er zijn 2 soorten custom linkjes. Eentje is met een dropdown menu de andere is gewoon een normale link.

Om een normale link toe te voegen hoef je enkel te gaan naar Design > Navigatie. Klik vervolgens op het menu standaard. Wanneer je aan dit menu linkjes toevoegt dan worden die in de navigatie zichtbaar.

Het is mogelijk om een custom dropdown menu te maken. Om die te maken doe het volgende:

Ga naar > Design > Navigatie > Knop “menu toevoegen”

Theme presets

Om bovenstaand menu item te maken geef je het menu de volgende naam:

menu_theme_presets

Je begint dus altijd met menu_ om aan te geven dat het een dropdown menu moet worden. Vervolgens de naam van het menu item waarbij de spaties vervangen worden door underscores. Dus in bovenstaand geval theme_presets. Wil je bijvoorbeeld een link maken met “De allerbeste Black Friday Deals”, dan noem je het menu: menu_de_allerbeste_black_friday_deals

Zodra je dat hebt gedaan kun je de linkjes toevoegen die in het dropdown menu moeten komen. Dat geschied gewoon op de normale manier zoals je dat altijd hebt gedaan.

Updated on februari 3, 2022

Was this article helpful?

Related Articles