WebP afbeeldingen en aanvragen

Als eerste thema voor Lightspeed eCom hebben we in samenwerking met onze partner Codetech een Content Delivery Network (CDN) gecreëerd waarmee je je afbeeldingen in je shop simpel kunt omzetten naar WebP afbeeldingen.

Speciaal voor gebruikers van onze thema’s hebben we een speciale kortingsactie zodat ook jij gebruik kunt maken van WebP.

Tot 10.000 artikelen: van €29.95 voor €19.95 per maand
– Elke extra batch van 5000 artikelen: van €10 voor €7.50 per maand

Bovenstaande aantallen betreffen dus “producten” en niet losse afbeeldingen. Simpel reken voorbeeld: je hebt 15000 producten dan betaal je geen €39.95 per maand maar €27.45 per maand. Het maakt niet uit of je producten 1 of 10 afbeeldingen hebben.

Via dit formulier vraag je de functie aan voor je thema

Lees hier onder verder wat het verschil is tussen een shop mét WebP en een shop zonder WebP. Voor uitleg over WebP zelf kijk je hier https://developers.google.com/speed/webp

Simpel gezegd zorgt WebP er voor dat er minder data geladen hoeft te worden om je shop volledig zichtbaar te maken voor de gebruiker. Met name op mobiel is dit van belang. Google vind een snelle goed werkende mobiele shop steeds belangrijker. We hebben dan ook al gemerkt dat slecht presterende webshops ook daadwerkelijk posities verliezen in de Google zoekresultaten.

Wanneer je dus onderstaande afbeeldingen in Google Pagespeed ziet staan is het raadzaam om verder te lezen.

Geen WebP afbeeldingen
Site doorstaat de pagespeed test niet
Slechte totale score

Bij bovenstaande problemen is WebP optimalisatie punt numero uno. Ook zeker wanneer het aan komt op Pagespeed optimalisatie of het voldoen aan de Webvitals.

Theme Department v3 zonder WebP
Theme Department v3 met WebP

Zoals je ziet scheelt het nogal een hoop laadtijd wanneer je overschakelt naar WebP afbeeldingen. Theme Department v3 is van zichzelf al goed geoptimaliseerd, althans zo veel als mogelijk is binnen Lightspeed. Echter met het activeren van WebP afbeeldingen scoor je een stuk beter wat je ook voordelen in de rankings van Google kan geven.

Updated on september 26, 2022

Was this article helpful?

Related Articles